Na talerzach zagościły białe szparagi – delikatne, aromatyczne, w wyjątkowej kompozycji ze smardzami i bobem. Wśród świeżych propozycji można odnaleźć również wegańską pieczoną kapustę z marchewką, pieczonymi ziemniakami i odrobiną chili, które nadaje całości pikantności. Risotto z czosnkiem niedźwiedzim, zielonymi warzywami i parmezanem serwujemy również w dwóch wersjach – z soczystym kurczakiem lub delikatnym filetem z dorady. Nie zabrakło także zielonych szparagów, podanych z jajkiem przepiórczym, aksamitnym sosem holenderskim i chrupiącymi migdałami – lekkie, i pełne smaku. Z kolei perliczka z truflą, dzikim brokułem, pieczarkami i ziemniakami to propozycja bardziej wyrazista, idealna dla miłośników eleganckich kompozycji.
A na deser? Dwa nowe, zachwycające połączenia składników: sernik z truskawką i rabarbarem – klasyka w nowym, wiosennym wydaniu oraz pistacja – deser dla koneserów: połączenie pistacji, czekolady, orzechów i nuty rabarbaru.
Każdy z nich to zaproszenie do celebracji chwili – w otoczeniu natury, śpiewu ptaków i promieni słońca!