W ciepły, czerwcowy wieczór, kiedy przyroda wokół Uroczyska rozbrzmiewa śpiewem ptaków i szumem drzew zapraszamy Państwa na wyjątkowe kulinarne doświadczenie – Letnią Kolację Komentowaną.
Kolacja Komentowana to celebracja lokalnych produktów w twórczej interpretacji Szefa Kuchni - Damiana Chajęckiego. Każde danie będzie opowieścią o sezonowości, regionie, o pasji do naturalnych ale jednocześnie wyrafinowanych smaków. Dopełnieniem tej opowieści będą - starannie dobrane do każdego dania - wyselekcjonowane wina, pochodzące z różnych stron świata. Wszystkie łączy jedno – lekkość, świeżość i elegancja, które idealnie oddają klimat lata. Pairing przygotuje Sommelier Kamil Śladewski, który nie tylko zaprezentuje każde wino, ale również podzieli się historiami o jego pochodzeniu, charakterze i powodach wyboru danego zestawienia.
Przed nami niezwykła celebracja smaków, sezonowych inspiracji i sztuki dobierania win, okraszona ciekawymi rozmowami w pięknych wnętrzach renesansowego zamku. Zarezerwuj czas na wyjątkowe doświadczenie kulinarne w sercu Dolnego Śląska!
- Data: 21 czerwca 2025 (sobota)
- Godzina: 18.00
- Prowadzenie: Kamil Śladewski
- Cena: 580 zł/osoba,
- Cena degustacji obejmuje: pieczywo, wodę mineralizowaną, 5 dań, 6 kieliszków wina
- Uroczysko Siedmiu Stawów, Sala Klubowa
- Wymagana wcześniejsza rezerwacja / ilość miejsc limitowana: uroczysko@uroczysko7stawow.com / tel.: 717509100 lub 885 544 100