Menu

Mistrzowskie proporcje pomiędzy formą podania, a smakiem potraw stanowią gwarancję zadowolenia wszystkich Gości.

 

 Menu lunch à la carte

Przystawki

 Wędzony pstrąg kłodzki placek ziemniaczany, kwaśna śmietana, szczypiorek  
Carpaccio z buraka burak, orzechy, rukola, owoce granatu, kozi ser (WEGETARIAN)
Gęsie żołądki groszek cukrowy, polenta, sos porto 

Zupy

 Bulion z gęsiny  fregola, por, marchew, półgęsek 
Krem z dyni  szałwia, kurki, oliwa dyniowa  (WEGAN)  

Dania główne

Pierś z gęsi pigwa, kapusta czerwona, brukselka, gratin ziemniaczany 
Filet z Molwytopinambur, jarmuż, boczniak mikołajkowy
Gnocchi ziemniaczane  jarmuż, pieczarka portobello, batat

 

Desery

Fondant czekoladowy lody waniliowe (WEGETARIAN)
Sernik dyniowy (WEGETARIAN)

 

 Menu kolacja à la carte

Przystawki

 Śledź wędzony  kawior, czarny czosnek, bliny
Patte z zająca  pigwa, foie gras, pistacje 
Sałatka Cezar kurczak/ krewetki, żółtko, parmezan   
Mozzarella buratta  bakłażan, rukola, kalafior (WEGETARIAN)     

Deska regionalna  wędliny, sery, własne pieczywo  
Tatar z polędwicy wołowej pommes suflee, marynowane grzyby, wasabi    
Węgorz wędzony  kiszony burak, jałowcówka, popcorn z kaszy

Tatar z borowika  topinambur, trufla, orzechy (WEGETARIAN)

  

Zupy

Consomme z buraka burak, borowik, komosa ryżowa, majeranek  (WEGAN)  
Krem z topinamburu topinambur, trufla, konfitowany borowik, wanilia  (WEGAN)
Bulion z jelenia maślanka, lubczyk, cebula perłowa        

Dania główne

Orecchitte z krewetkami kalafior, chili, czosnek 
Orecchitte z nerkowcami kalafior, chili, czosnek (WEGAN)       
Stek z selera orzechy, trufla, rodzynki(WEGAN)   
Stek bawette/antrykot/ polędwica  topinambur, borowik, jarmuż, sos z czerownego wina
Pierś z kaczki seler, marakuja, sos porto
  Dorsz atlantycki kiszona kapusta, gnocchi, velut rybny
Turbot raviolo z krabem, mule, soliród Pierś z kaczki seler, marakuja, sos porto
   Comber z królika foie gras, penne, estragon, portobello
Comber  z sarny skorzonera, topinambur, kasztany

 

 

Desery

Miodownik plaster miodu, mascarpone  (WEGETARIAN)   
Panna cotta  dynia, topinambur, biała czekolada (WEGETARIAN)   
Fondant czekoladowy lody waniliowe  (WEGETARIAN)     
Biała czekolada lawenda, migdał, gruszka  (WEGETARIAN, BEZGLUTENOWY)   

Menu degustacyjne 5 dań
Selekcja win i alkoholi

 

10% serwisu przy zamówieniach powyżej 4 osób.

Większość dań zawiera warzywa i owoce pochodzące z naszych ekologicznych upraw

Menu posiada certyfikat V-Label, potwierdzający bezpieczeństwo i jakość dań wegańskich oraz wegetariańskich

v label

 

Większość dań nie zawiera glutenu - prosimy o kontakt z obsługą.

 

W trosce o komfort naszych Gości, zapraszamy do hotelowej restauracji po wcześniejszej rezerwacji stolika. 

tel.+48 88 55 44 111
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Menu lunch à la carte obowiązuje w godzinach 13:00 - 16:00

 Menu kolacja à la carte obowiązuje w godzinach 17:00- 21:30



Renesansowy Zamek

Renesansowy zamek

Zamek w Goli Dzierżoniowskiej, jako jedna z najstarszych i największych renesansowych budowli zamkowych w Polsce, jest ważnym zabytkiem na skalę kraju.

Historia zamku

Hotel

Hotel

W Uroczysku Siedmiu Stawów każdy znajdzie odpowiednią dla siebie formę wypoczynku, wykwintną i zdrową kuchnię, a przyroda i niezwykła atmosfera zapewnią prawdziwy relaks.

Hotel

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest MC DIAM spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, al. Lotników 12,02-668 Warszawa, oddział w Goli Dzierżoniowskiej 21, 58-217 Niemcza Uroczysko Siedmiu Stawów". Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych Osobowych, dane kontaktowe: adres e- mail iod@uroczysko7stawow.com.
2. Masz prawo do dostępu do swoich danych osobowych, do ich poprawiania, żądania ich usunięcia lub wniesienia sprzeciwu z powodu Twojej szczególnej sytuacji. Masz również prawo do żądania od Nas ograniczenia przetwarzania Twoich danych, a także do ich przenoszenia.
3. Jeżeli uznasz, że Twoje dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawa masz prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym od 25.05.2018 r. będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
4. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w kilku celach tj. w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu kontaktowym a także w celach związanych z marketingiem produktów i usług Administratora.
5. Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, lecz konieczne do udzielenia odpowiedzi na pytanie zadane w formularzu. 6. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest art. 6 ust. 1 lit. a rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) - dalej RODO, (wyraziłeś zgodę na przetarzanie w celu dpowiedzi na pytanie w formularzu), art. 6 ust. 1 lit. f RODO (Administrator będzie korzystał z Twoich danych w celu informowania o swoich nowych ofertach handlowych)
7. Odbiorcami twoich danych osobowych będą te podmioty, którym mamy obowiązek przekazywania dane na gruncie obowiązujących przepisów prawa a także podmioty świadczące na Naszą rzecz usługi związane z marketngiem naszych produktów i usług.
8. Twoje dane osobowe będą przez Nas przetwarzane przez cały czas, przez który będzie to niezbędne dla celów udzielenia odpowiedzi na pytanie zwarte w formularzu nie dłużej niż do momentu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec przetwarzania lub cofnięcia zgody na przetwarzanie.

Zrozumiałem

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z tego serwisu, oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies Więcej informacji