Menu

Mistrzowskie proporcje pomiędzy formą podania, a smakiem potraw stanowią gwarancję zadowolenia wszystkich Gości.

 

 Menu lunch à la carte

Przystawki

 Sałatka z arbuzem  ser feta, rukola, woda różana (VEGETARIAN)
Tatar z polędwicy wołowej szalotka, kapary, parmezan
Łosoś szkocki marynowany w cytrusach koper włoski, pomarańcze, chrzan

Zupy

 Krem z kalafiora  kurki, curry (VEGETARIAN)  
Chłodnik z młodego buraka  jabłko, migdały buraki  (VEGAN)    

Dania główne

Pierś z kurczaka supreme kukurydza, fasolka szparagowa, popcorn, polenta
Filet z jesiiotra  cukinia, kurki, purée z pieczarek
Tagiatelle z cukinii cukinia,  pomidory koktajlowe, jarmuż

 

Desery

Beza z aquafaby  owoce sezonowe  (VEGETARIAN)
Pâte à Choux pistacjowee

 

 Menu kolacja à la carte

Przystawki

 Mozzarella burrata  selekcja pomidorów, pesto z jarmużu, tapenada z oliwek (VEGETARIAN)  
Grillowany halloumi  morele, młode sałaty, miętowy vinegrette (VEGETARIAN)  
Małże św. Jakuba  kuskus, rabarbar, koper włoski
Tatar z polędwicy wołowej piklowana rzodkiewka, parmezan, majonez wasabi   
Sałatka Cezar  kurczak / krewetki, pieczone żółtko, sałata rzymska   
Konfitowane gęsie żołądki polenta, czereśnie, sos z czerownego wina

Zupy

Gazpacho andaluzyjskie puder z oliwek, feta, oliwa ev.  (VEGAN)  
Chowder rybny  kukurydza, marchew, curry 
Bulion z królika marchew, groszek, szpecle, podroby        

Dania główne

Pierożki z kalarepy tapioka, ser kozi, mięta, siemię lniane (VEGETARIAN)  
Risotto z czarnym czosnkiem czereśnie, soja, młody brokuł, migdały (VEGAN)       
Sola Dover pureé ziemniaczane, kapary, migdały   
Filet z pstrąga kłodzkiego  czarna polenta, groszek, kurki, marynowana słonina
Perliczka gnocchi, groszek, maślanka, sos estragonowy
Domowy makaron linguine skrzydełka drobiowe, kurki, dymka 
  Biodrówka jagnięca  placki rozmarynowe, cukinia, salsa z ciecierzycy
Comber z królika   masło homarowe, groszek cukrowy, młoda marchew, fragola     
Chateaubriand (500 g, dla dwóch osób) młode ziemniaki, szpinak, grzyby leśne

 

Desery

Mus z białej czekolady  owoce leśne, kardamon 
Brzoskwinia bazylia, likier
Zielona herbata daktyle, orzechy nerkowaca  (VEGAN)   

Selekcja domowych lodów i sorbetów 

Wybór serów regionalnych

Menu degustacyjne 5 dań
Selekcja win i alkoholi

 Karta win

10% serwisu przy zamówieniach powyżej 4 osób.

Większość dań zawiera warzywa i owoce pochodzące z naszych ekologicznych upraw

Menu posiada certyfikat V-Label, potwierdzający bezpieczeństwo i jakość dań wegańskich oraz wegetariańskich

v label

 

Większość dań nie zawiera glutenu - prosimy o kontakt z obsługą.

 

W trosce o komfort naszych Gości, zapraszamy do hotelowej restauracji po wcześniejszej rezerwacji stolika. 

tel.+48 88 55 44 111
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Menu lunch à la carte obowiązuje w godzinach 13:00 - 16:00

 Menu kolacja à la carte obowiązuje w godzinach 17:00- 21:30



Natura

Natura

U stóp wzniesienia Zamku rozciąga się park, malowniczo porośnięty bujną roślinnością

Natura

Luksusowe SPA

Luksusowe spa

W atmosferze całkowitego relaksu nasi Goście mogą poddać się całej gamie profesjonalnych zabiegów kosmetycznych i wellness w SPA by L'Occitane.

SPA by L'Occitane

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest MC DIAM spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, al. Lotników 12,02-668 Warszawa, oddział w Goli Dzierżoniowskiej 21, 58-217 Niemcza Uroczysko Siedmiu Stawów". Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych Osobowych, dane kontaktowe: adres e- mail iod@uroczysko7stawow.com.
2. Masz prawo do dostępu do swoich danych osobowych, do ich poprawiania, żądania ich usunięcia lub wniesienia sprzeciwu z powodu Twojej szczególnej sytuacji. Masz również prawo do żądania od Nas ograniczenia przetwarzania Twoich danych, a także do ich przenoszenia.
3. Jeżeli uznasz, że Twoje dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawa masz prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym od 25.05.2018 r. będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
4. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w kilku celach tj. w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu kontaktowym a także w celach związanych z marketingiem produktów i usług Administratora.
5. Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, lecz konieczne do udzielenia odpowiedzi na pytanie zadane w formularzu. 6. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest art. 6 ust. 1 lit. a rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) - dalej RODO, (wyraziłeś zgodę na przetarzanie w celu dpowiedzi na pytanie w formularzu), art. 6 ust. 1 lit. f RODO (Administrator będzie korzystał z Twoich danych w celu informowania o swoich nowych ofertach handlowych)
7. Odbiorcami twoich danych osobowych będą te podmioty, którym mamy obowiązek przekazywania dane na gruncie obowiązujących przepisów prawa a także podmioty świadczące na Naszą rzecz usługi związane z marketngiem naszych produktów i usług.
8. Twoje dane osobowe będą przez Nas przetwarzane przez cały czas, przez który będzie to niezbędne dla celów udzielenia odpowiedzi na pytanie zwarte w formularzu nie dłużej niż do momentu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec przetwarzania lub cofnięcia zgody na przetwarzanie.

Zrozumiałem

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z tego serwisu, oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies Więcej informacji