Oferty specjalne

W Uroczysku Siedmiu Stawów każdy znajdzie odpowiednią dla siebie formę wypoczynku, wykwintną i zdrową kuchnię, a przyroda i niezwykła atmosfera zapewnią prawdziwy relaks.

Jesienna regeneracja

Warsztat kulinarny z przyrządzania dziczyzny

27 października, w Uroczysku Siedmiu Stawów, odbędą się warsztaty kulinarne. Pod okiem Szefa Kuchni - Damiana Chajęckiego, miłośnicy wykwintnej kuchni nauczą się, jak przyrządzać tradycyjne polskie potrawy. Specjalnością Szefa Kuchni jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i wyrafinowanych receptur, dążąc do tego, aby każde danie było wyjątkowe, tak w treści, jak i formie.

W wyjątkowych, zabytkowych wnętrzach XVI-wiecznego zamku powstaną m.in.:

  • Tatar z sarny,
  • Stek z muflona (dynia, topinambur),
  • Fondant czekoladowy.

Podczas zajęć będzie miał miejsce również „wine pairing” w postaci czerwonych win, króla i królowej Piemontu – Barolo i Barbaresco. Te wykwintne wina wyróżnia delikatny zapach różany z domieszką sosu wiśniowego. Uroczysko Siedmiu Stawów systematycznie organizuje dni wybranych kuchni światowych.


Data warsztatu: piątek, 27.10.2017r.
Godzina: 18:00 (czas trwania: około 3 godziny)
Cena: 290 pln/os. (cena bez noclegu - nocleg opcjonalny)


Zapraszamy - zarezerwuj już dziś:
REZERWACJA
tel.+48 88 55 44 100

Renesansowy Zamek

Renesansowy zamek

Zamek w Goli Dzierżoniowskiej, jako jedna z najstarszych i największych renesansowych budowli zamkowych w Polsce, jest ważnym zabytkiem na skalę kraju.

Historia zamku

Wesela

Wesela

Zorganizuj ślub lub przyjęcie weselne w pięknym otoczeniu baśniowej przyrody w prawdziwym zamku Uroczysku Siedmiu Stawów.

Wesela

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z tego serwisu, oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies Więcej informacji