Oferty specjalne

W Uroczysku Siedmiu Stawów każdy znajdzie odpowiednią dla siebie formę wypoczynku, wykwintną i zdrową kuchnię, a przyroda i niezwykła atmosfera zapewnią prawdziwy relaks.

Wiosenne odrodzenie

Warsztat kulinarny "Slow fish"

Festiwal poświęcony jest żywności pochodzącej z wód morskich oraz skupia się wokół morza i jego owoców. Głównym celem wydarzenia jest edukacja i promocja zróżnicowanej diety bogatej w ryby. Ponieważ kuchnia Uroczyska Siedmiu Stawów opiera się na kuchni tradycyjnej w połączeniu z oryginalną nutą dań przywiezionych z odległych rejonów świata - teraz oddajemy hołd włoskiej tradycji rybołówstwa. Warsztat składa się z części teoretycznej, praktycznej i wspólnej degustacji, połączonej z doborem odpowiednich win. Warsztat poprowadzi Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów: Damian Chajęcki.

Przygotujemy:

  • Krem z muli (crème fraîche, szczypiorek),
  • Żabnica (chorizo, papryka),
  • Fondant czekoladowy.

Warszat połączony jest z WINE PAIRINGIEM. Goście będą degustować:

  • APERITIF: Aperol Spritz. Gancie Prosecco, Aperol, świeże pomarańcze,
  • Kaltern Kellerei Cantina, 2015. Alto Adige, Italy. 100% Pinot Grigio,
  • Marchesi di Barolo, Barbera di Alba, 2012. Piedmont, Italy. Barbera, Nebbiolo,
  • Braida, Brachetto d'Acqui, DOCG, 2016. Piedmont, Italy. 100% Brachetto.


Data warsztatu: sobota, 13.05.2017r.
Godzina: 18:00 (czas trwania: około 3 godziny)
Cena: 250 pln/os. (cena bez noclegu - nocleg opcjonalny)


Zapraszamy - zarezerwuj już dziś:
REZERWACJA
tel.+48 88 55 44 100

Dla Biznesu

Dla Biznesu

Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel & SPA na Dolnym Śląsku to doskonale miejsce na organizację spotkania, seminarium lub konferencji.

Dla Biznesu

EKO

EKO

Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel pomyślany został jako ekskluzywne, a jednocześnie ekologiczne miejsce wypoczynku i regeneracji sił dla wymagających Gości.

EKO

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z tego serwisu, oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies Więcej informacji